فصلنامه نبراس شماره سه

فصل نامه نبراس

در نبراس 3 همانند دو شماره پیش ، موضوعات متنوعی پیرامون واکاوی الحاد علمی مورد بررسی قرار گرفته است. استاد دکتر حمیدرضا شاکرین و دکتر نیما نریمانی در درسنامه «طبیعت گرایی و رابطه نفس و بدن» تلاش داشته¬اند این دو مقوله مهم در راستای شفاف سازی موضع خداناباوری را طرح نمایند. این درسنامه به بررسی مبانی الحاد جدید و نقد آن می‌پردازد. عنوان مقاله بعدی «غایتمندی، مولفه ای ضروری برای مطالعات علم و دین» است که به بررسی مفهوم «غایتمندی» در رابطه با علم و دین اشاره دارد. خطرات هوش مصنوعی بر دینداری» تألیف استاد ارجمند سید حسین همایون مصباح گوشه ای از رابطه میان این پدیدار نوظهور با اعتقادات و باورهای دینی را به تصویر می¬کشد و تاثیر آن را بر دین ستیزی و دین گریزی از طریق کاستن و بی فروغ سازی کارآمدی و ارزشمندی نهاد دینی را بررسی می¬نماید. در مقاله « تأملی بر جایگاه وراثت در سرنوشت انسان» جایگاه وراثت در سرنوشت انسان، از دیدگاه دانش ژنتیک، قرآن و روایات طبق آموزه¬های فقهی بررسی شده است. «هدف برای و درون آفرینش: یک ارزیابی الهیاتی از غایت شناسی ارگانیسمی» تألیف مایکل لیدنهاگ، به ارتباط غایت‌شناسی در سنت‌های کاتولیک، پروتستان و ارتدوکس شرقی و راه های تفسیر برخی از آموزه‌های الهیاتی بر ضد تصور غایت‌شناسانه از انسانیت و از کیهان اشاره دارد که خواندنی و در نوع خود جالب است. « آیا فرضیه خدا نامحتمل است؟ پاسخی به داوکینز» تالیف لوگان پل گیج نیز به نقد یکی از مهمترین حربه¬های داوکینز یعنی استدلال بوئینگ 747 می¬پردازد و سعی دارد این استدلال را به نقد بکشد.
در بخش مصاحبه¬ها با سه تن از اساتید، پروفسور مهدی گلشنی، دکتر سید علی طالقانی و پروفسور تیم کرین، مصاحبه¬ای تخصصی توسط تیم «نبراس» به عمل آمده است که نظر خوانندگان محترم را به مطالعه این مصاحبه¬ها جلب می¬نماییم.
در بخش معرفی و بررسی کتاب، کتاب «طبیعت‌گرایی؛ چیستی و چالش‌ها» تحلیل و معرفی شده است. در معرفی شخصیت¬های ناقد جریان الحاد، «دکتر پل دیویس» انتخاب و آثار ایشان در این راستا معرفی شده است. « اندام¬های بی وظیفه» عنوان بخش شبهه شناسی این مجموعه را تشکیل می¬دهد و در نهایت در بخش آخر، به نقد و بررسی فیلم « احضار در پاریس» پرداخته خواهد شد.

مطالب مرتبط قبلی و بعدی
سرعنوان پیشرفته

برچسب های سایت

تازه ها