فصلنامه نبراس شماره دو

فصلنامه نبراس شماره دو

همانند شماره پیشین، نبراس 2 می کوشد برخی از لایه های پنهان پدیده الحاد جدید را مورد واکاوی قرار دهد. «درس‌نامه آشنایی با مبانی الحاد جدید (2)» به قلم ارزشمند دکتر حمیدرضا شاکرین، به مباحث اساسی در فلسفه علم و تاریخچه آن می¬پردازد.
«داروینیسم، روایتی از تکامل»، به قلم پروفسور آلیستر مک‌گراث به تبیین مفهوم داروینیسم و رابطه آن با تکامل اشاره دارد که در نوع خود نگاه جالب‌توجهی به مقوله داروینیسم علمی است.
«الهیات، تکامل و ذهن انسان: زیست‌شناسی تا چه اندازه قدرت تبیین دارد؟» تألیف دکتر جان. اف. هات به مقوله تبیین گری نظریه تکامل و نیز طبیعت‌گرایی روش‌شناختی پرداخته و آن را در قیاس با نقش تبیین‌گر الهیات قرار می‌دهد.
«نظر اندیشمندان اسلامی در مواجهه با نظریه داروین» مقاله‌ای به قلم دوست فاضل و ارجمند جناب آقای طاهر محقق زاده است که مختصری در موردنظر اندیشمندان اسلامی نسبت به این نظریه ‌است.
در بخش بعدی «نبراس» مصاحبه‌هایی ارزشمند از اندیشمندان حوزه علم و دین است. دکتر نیما نریمانی، پروفسور مهدی گلشنی، دکتر رضا برنجکار، پروفسور تیم کرین و پروفسور رابینسون است که امیدواریم مورد توجه علاقه‌مندان به حوزه علم و دین به‌ویژه مناسبات علم و الحاد قرار گیرد.
«معرفی مجموعه ما و جهان» عنوان یادداشت بعدی است که همچون شماره گذشته، خلاصه‌ای از مقالات این مجموعه ارزشمند در اختیار پژوهشگران قرار می‌گیرد. و درنهایت در معرفی شخصیت‌های جریان مبارز با الحاد جدید به معرفی اندیشه‌ها و آثار پروفسور آلوین پلانتینگا پرداخته‌شده است.
مجموعه «نبراس» منتظر نظرات ارزشمند شما فرهیختگان گرامی است تا با پیشنهاد‌ها و انتقادات سازنده خود ما را در انجام این رسالت علمی یاری فرمایید.

 

مطالب مرتبط قبلی و بعدی
سرعنوان پیشرفته

برچسب های سایت

تازه ها